Calabasas

Rotu, sukupuoli
westfaleninhevonen, ori
Syntymäaika
10.08.2015, 6-vuotias
Rekisterinumero
VH21-048-0037 (#PKK4172)
Väri, säkäkorkeus
tummanpunaruunikko, 166cm
Kasvattaja
Derrek Koch, Saksa
Omistaja
Aleksi Vaalavuo (VRL-14333)
Koulutus
esteratsastus, tavoitteena 150cm

Lue Bamsen päiväkirjaa

© 1) Marjahilla, 2) Valanee, VRL-14333

You don't spell love, you feel it.

  Calabasas on siro, kuivakka 5-vuotias esteratsu. Sen ovat Dierk Mayer ja Debbie Fischer yhteistyössä, ja orin harteilla on suuria haaveita. Hintalappu ei ole mikään aivan pikkuruinen, sillä siihen täytyy mahtua loppupäähän nolla poikineen. Jos Calabasas lunastaa sen varalle ladotut odotukset, siitä tulee vielä kansainvälisten kilpailuiden kiertäjä, jolle mikään luokka ei ole liian suuri. Ratsuna Calabasas on hyvin herkkä: se kuuntelee ratsastajan pienimpiäkin sormenliikahduksia ja painopisteenvaihdoksia. Skarppi ja hyvässä tasapainossa liikkuva nuori hevonen on yleensä hyvinkin tehtäviensä tasalla, mutta montaa epäonnistumista se ei hermostumatta siedä peräjälkeen. - maahantuoja, Dierk Mayer

You know what's awesome? Everything.

Bamse on hyvin elämäniloinen ja hyväntahtoinen hassuttelija. Vaikka monelle ensimmäinen mielikuva 150cm-tason kilpahevosesta on helposti kuumuva, vakavamielinen kiiltokuvahevonen, on Bamse kaikkea muuta. Ori on aina tarhan aidalla kärkkymässä rapsutuksia ja herkkuja. Ruunikko on kuin kultainennoutaja hevosen valepuvussa.

Hoitotilanteissa ori on helppo sen kannalta, ettei se pistä pahakseen, vaikka harja vähän kutittaisi tai klipperi surisisi ikävästi korvanjuuressa. Ruunikko ei ole järin herkkähipiäinen tai kovinkaan tarkka pienistä jutuista. Bamse on hyvin kiltti ja suhtautuu myös eläinlääkäriin sekä kengittäjään positiivisin mielin. Ori osaa kuitenkin ajoittain olla vähän rauhaton ja ehkä tahtomattaankin melkoisen sählä. Ei ole mitenkään tavatonta, että harjakorit kaatuilevat tai hoitajan varpaat ovat jäädä tulilinjalle Bamsen innostuessa urkkimaan karsinastaan muun maailman menoa. Ori tykkää myös nypläillä kaikenlaista ja ei olisi ensimmäinen eikä toinenkaan kerta, kun se onnistuisi avaamaan riimunnarunsa solmun. Ei se tosin siitä huolimatta ole koskaan mihinkään livennyt...

Ratsunhommissa Bamsea on miellyttävä katsella, sillä ruunikolla on isot ja lennokkaat liikkeet. Ryhdikäs ori on myös herkkä ja yhteistyöhaluinen, vaikka vaatiikin toisaalta myös tukea ratsastajaltaan. Energisyydestään huolimatta se tykkää liikkua esteiden välissä melko koottuna ja on tarkka siitä, että ratsastaja on myös menossa mukana. Bamsen suku on täynnä huippuhienoja estehevosia ja sen huomaa myös orin hyppytekniikasta - sillä on hyvä estesilmä, eikä ratsastajan tarvitse juuri huolehtia ponnistuspaikkojen puolesta. Yksin Bamse ei kuitenkaan lähde hyppäämään ja jos ratsastaja ei ole hereillä, eikä oikeasti ratsasta jokaista askelta, on Bamse melko armoton. Hernettä se ei kuitenkaan vedä sieraimeen pienistä mokailuista, vaan on oikeasti hyvin anteeksiantavainen hevonen.

Bamse on matkustajana yksinkertaisesti helppo. Se lastautuu hyvin ja matkustaa rauhallisesti yksinäänkin. Ruualle se on kuitenkin sen verran perso, että matka sujuu huomattavasti jouhevammin, kun heinäverkossa on jotakin nyplättävää. Kisapaikoilla Bamse on melko utelias kaveri, joka tekee mielellään tuttavuutta kaikkien kanssa - oli kyseessä sitten näyttelytuomari tai ohikulkijan koira. Ratsastettavuudeltaan ori on hyvin samankaltainen kuin kotonakin, eikä Bamse ole yleensä kovinkaan jännittynyt. Verryttelyssä ratsastajan on kuitenkin hyvä pitää huolta siitä, ettei aikaa tuhlaannu vain kaikkien uusien ja niin hirveän kiinnostavien asioiden kyttäämiseen.

Sukuselvitys

i. Chablessi
westf, trn, 167cmevm
ii. Caledon
westf, trn, 167cm
iii. Castor II
iie. Love You Love You Not
ie. Odd Lexicon
westf, rn, 165cm
iei. Odd Lancaster
iee. Rosita
e. Angeles
westf, rt, 164cmevm
ei. Agree Degree
westf, m, 168cm
eii. After All
eie. Golden Lights
ee. Newyorkbound
westf, vprt, 165cm
eei. Venividivici
eee. Never Love Again

Jälkeläiset

Varsa Syntynyt Emä Omistaja
rotu-o/t. Nimi 00.00.0000 e. Nimi VRL-00000
Bamse on kysyttäessä satunnaisesti tarjolla jalostukseen. Bamse periyttänee vauhdikasta luonnetta ja lennokkaita liikkeitä. Mahdolliset yhteydenotot jalostusta koskien voi lähettää omistajan sähköpostiin.

Näyttelymenestys

Rakennekuvaluokat

00.00.00 Paikka: Luokka Tulos tuom. Tuomari

Muu kuva -luokat

00.00.00 Paikka: Luokka Tulos tuom. Tuomari
[1] "Tuomarin kommentit"

Kilpailukalenteri

Kilpailee porrastetuissa esteratsastuskilpailuissa, tasolla 2/9
Esteratsastus: 624.76
Hyppykapasiteetti: 210.67
Rohkeus: 213.96
Kuuliaisuus ja luonne: 200.13

Villit, Kouluratsastus - 0 sijoitusta

00.00.00 Paikka: Luokka 0/00

Villit, Esteratsastus - 0 sijoitusta

00.00.00 Paikka: Luokka 0/00

Villit, Kenttäratsastus - 0 sijoitusta

00.00.00 Paikka: Luokka 0/00

Varustekaappi ja hoito-ohjeet

Ruokinta

» Heinä: 4 - 3 - 2 - 4 kg / päivä
» Iltaisin turvotettava ruoka: 2l kauraa, 1,5l Power mixiä, 2dl Essentials -lisärehua, 1mtt Lusern Electrolytes -lisäravinnetta sekä 1mtt Lusern MSM & Glucosamin -lisäravinnetta (+ 20ml Lusern ADE -lisäravinnetta joulukuusta toukokuuhun)

Loimitus

» Sateella ja kolealla säällä ulos sadeloimi
» Lämpötilan ollessa alle -5°C ulos fleeceloimi
» Lämpötilan ollessa alle -10°C ulos toppaloimi
» Lämpötilan ollessa alle -15°C sisälle tallitoppaloimi
» Pakkassäillä ratsastusloimi alku- ja loppuverryttelyihin

Yleistä

» Jalat kylmätään aina ratsastuksen ja irtohypytyksen jälkeen joko kylmäyssuojien tai vesiletkun ja linimentin avulla.
» Kesäisin laitumelle etenkin vatsan alle suositeltavaa suihkuttaa hyttysmyrkkyä.
» Tarhassa ja karsinassa riimu aina pois päästä käsittelyn jälkeen.


© Equestrian PRO, Sokka Luxuries, Varusteponi, Oddpixel, Takakujan tallipuoti ja Mestyn varuste