Feuertaufe

Nimi Feuertaufe, "Fellu" Kasvattaja Aafje & Jeroen Vanendert  
Rotu, sukupuoli hollanninpuoliverinen, ori Omistaja Aleksi Vaalavuo (VRL-14333)
Syntynyt 15.05.2015, 6-vuotias Rekisterinumero VH19-012-0114 (#PKK3102)
Väri, säkäkorkeus ruunikko sabino, 176cm Koulutustaso Vaativa B / 130cm / CIC3
31.12.2019 KTK-III (15,5 + 16 + 14 = 60,7%) -
Kantakirjalausunto - "Erinomainen sukupuolileima, rotuleima saisi olla vahvempi. Seisoo etunojoisesti, ej kokkapolvisuutta. Lyhyt, tiivis runko, laskeva lapa ja kyhmyinen ristinseutu. Vahva, kaareva kaula. Kaunisprofiilinen pää. Miellyttävä toteutus, valkoisissa kohdissa voisi olla enemmän kontrastia. Hyvin orimainen ori."

"Kotona meidän suussa jo Felluksi kääntynyt ruunikko on ihan hurjan näyttävä ja monipuolinen ori, jonka kanssa on todella ilo työskennellä. Se on toki aikamoinen helpotuskin, kun kyseessä on lähes 180-senttinen jättiläinen! Vanendertien kotitilalla syntynyt kwpn-ori on kasvatettu rakkaudella ja se rakastaa ihmisiä ihan samanlaisella palolla. Aika hyvin se kainaloon suuresta koostaan huolimatta mahtuukin, kun vähän ahtaa!

Kyseessä ei kumminkaan ole mikään tiskirättihevonen: Fellu on intohimoinen ori, josta irtoaa niin rata- kuin maastoesteilläkin hirveästi päättäväisyyttä ja rohkeutta. Sileällä se on melko tahmea ja saa massansa liikkelle hieman hitaasti, mutta pienellä laittamisella pärjää varmasti koulussakin hienosti. Tästä saa ihan mahtavan paketin: upea rakenne, upeat liikkeet, upea luonne. Kuka nyt voisi jättää tällaisen välistä?" - maahantuoja, Stjärnesands Gård

 

Kun Fellusta puhutaan, niin kyseessä voitaisiin sanoa olevan varsin hieno ja hyväkäytöksinen nuoriherra. Fellu rakastaa rapsutuksia ja huomiota, joita se ottaa vastaan mielellään keltä tahansa. Ori onkin luonteeltaan sellainen kaikkien kaveri, jonka ego tosin saattaa hieman kasvaa tammojen seurassa. Fellu pysyy kuitenkin nätisti lapasessa pienestä kierroksien keräämisestä huolimatta, kunhan käsittelijä jaksaa vähän muistuttaa oria siitä, mitä oltiinkaan todellisuudessa tekemässä. Lasten käsiin ei ehkä ihanteellinen suuren kokonsa puolesta, mutta hoitaa tätä voi kuka vain vauvasta vaariin. Fellu jaksaa seistä pidempiäkin aikoja käsiteltävänä etenkin, jos saatavilla on ruokaa. Ori onkin melko perso ruoalle ja makupaloille, muttei se onneksi siitä huolimatta ole oppinut siihen liittyen huonoja tallitapoja.

Ruunikko ei ole kovinkaan herkkähipiäinen, vaan oria voi harjata huoletta kauttaaltaan. Jalat nousevat yleensä nätisti eikä hampaita irvistellä satulavyölle. Eläinlääkärin ja kengittäjän kanssa Fellu tulee hyvin juttuun, vaikka kavioita vuoltaessa saattaa sillon tällöin väsy alkaa painaa. Klippaus, pesu, jalkojen kylmäys ja kuljetussuojat ovat orille ihan arkipäivää, eikä sitä tunnu häiritsevän juurikaan minkäänlaiset toimenpiteet.


© 1) Hailey S. (lineart & grayscale EscyKane), 2) VRL-14333 (lineart & grayscale Valanee, tausta CasablancaStudios), 3) VRL-14333 (lineart & grayscale AquaSalt, tausta SweetLittleVampire)
i. Fanfare
kwpn, m sb, 177cmevm
ii. Felix Felicis
kwpn, m sb, 183cm
iii. Fairway
iie. Khassiopeia
ie. Lafayette
kwpn, mkm, 166cm
iei. Tiger Stripes
iee. Aldaine
e. Oui Merci
kwpn, trn, 175cmevm
ei. Elegis
xx, m, 176cm
eii. Elegante
eie. Godiva
ee. Silvousplait
kwpn, trn, 168cm
eei. Castellane
eee. Sioux Veith
Varsa Syntynyt Emä Omistaja
kwpn-t. Shazerac 16.06.2019 e. Sharazan X VRL-14333
fwb-t. BAFF Obsidian Phantom 14.02.2020 e. Ghasin' Ghosts VRL-13834

Fellu on satunnaisesti tarjolla jalostukseen.

Ruokinta
» Heinä: 4 - 4 - 5 kg / päivä
» Iltaisin turvotettava ruoka: 1l kauraa, 1l Power mixiä, 1.5dl Essentials -lisärehua, 1mtt Lusern Electrolytes -lisäravinnetta sekä 1mtt Lusern MSM & Glucosamin -lisäravinnetta (+ 20ml Lusern ADE -lisäravinnetta joulukuusta toukokuuhun)
Loimitus
» Sateella ulos sadeloimi
» Lämpötilan ollessa alle -10°C ulos toppaloimi
» Lämpötilan ollessa alle -15°C tai hevosen ollessa hikinen sisälle fleeceloimi
» Lämpötilan ollessa alle -20°C sisälle tallitoppaloimi ja ulos toppaloimi kaulakappaleella

Yleistä
» Jalat kylmätään aina ratsastuksen ja irtohypytyksen jälkeen joko kylmäyssuojien tai vesiletkun ja linimentin avulla
» Kesäisin laitumelle vietäessä erityisesti häntään suihkutettava hyttysmyrkkyä. Muutoin saattaa hinkata häntänsä rikki lievän ihottuman takia.
» Pakkasella tai muutoin kylmällä kelillä viedään ulos vasta sitten, kun karva on kauttaaltaan kuiva. Kuivumista voi edesauttaa fleece- tai verkkoloimella.

Varustekauppoina toimivat Equestrian PRO, Sokka Luxuries, OddPixel, Viitamäen kauppa, Takakujan tallipuoti ja Mestyn varuste. Rehut puolestaan on shoppailtu Stjärnesands Hästeristä.

© VRL-14333       |       virtuaalihevonen

VRL-00816