Ishtar & Anton

Ishtar

VH23-001-0031 / PKK3600
ahaltekinhevonen, tamma
mustanvoikko, 155cm
syntynyt 12.03.2018 7-vuotias
kasvattanut Altyn Stud
omistaa Anton Ivanov (VRL-14333)
kilpailee yleispainotteisesti, taso HeA / 110cm / CIC1

KTK-III

Finest (02/2021)

"Tummanpuhuva tamma korskui ja muljautteli silmiään astellessaan ilta-auringon valaisemalla kinttupolulla. Sen sirot jalat tikkasivat suuntaan jos toiseenkin sen näköisinä etteivät oikein tienneet mihin asettua, ja miten.
"Soo-o" Efim tyynnytteli vierellään pomppivaa tammaa. Karla ratsasti heidän edellään Lyobekilla, jonka toivottiin rauhoittavan herkkäsieluista uutta tulokasta teräshermo-olemuksellaan. Talutettavaa ei kuitenkaan paljoa helpottanut vieraan orin läsnäolo, vaan se tuntui hermostuvan koko ajan enemmän.

Ishtarin pitkä matka oli tulossa päätökseensä: se oli tehnyt muuttoliikkeen Pietarista kuljetusauton kyydissä taigavyöhykkeelle saakka, ja nyt viimeiset kilometrit Vecnoon sen oli taitettava polkua pitkin. Ishtarilla ei ollut mukanaan muuta kuin päässään oleva naruriimu ja jockeynsä sille mukaan antama aladya, kaiken muun entisen elämänsä se joutui jättämään taakseen. Suurelta laukkatallilta ja tasaisilta hiekkaradoilta on raadollista tulla heitetyksi keskelle erämaata juurakoiden ja kivien sekaan, ilmassa pilvenä parveilevien mäkäräisten syötäväksi, tuntemattomien ihmisten ja hevosten joukkoon. Ishtar oli siis hyvästä syystä peloissaan.

Kun nelikko saapui loputtomalta tuntuneen taivalluksensa päätteeksi Vecnon pihan porteille, hirnui Ishtar pitkään ja kimeästi. Se jäi kippurakorvat ojossa kuuntelemaan kun päärakennuksen takaa kuului vastaus, ja kolmas. Tamma steppasi malttamattomana, arasteli astua sisään hämyisään hirsirakennukseen. Heti kun Efim päästi sen vapaaksi uuteen kotikarsinaansa alkoi armoton pyöriminen ja huutaminen, johon pihalta vastattiin korkeilla hirnahduksilla.
"Kyllä se tuosta asettuu. Jos ei, niin sitten ei," Efim totesi Lyobekin satulaa kantavalle Karlalle. Tyttö ymmärsi isänsä sanat liiankin hyvin: jos Ishtar ei sopeutuisi eikä pärjäisi tulevana talvena, ei se näkisi seuraavaa kesää. Täällä vain vahvimmilla ja sitkeimmillä oli oikeus elää, muuten päätyi hyödyttämään muita ravintona.

Katsoessaan hädissään pyörivää langanlaihaa tammaa Karla ei voinut olla tuntematta sääliä: hän pystyi jo arvaamaan, miten tässä kävisi." 02/07/2019 Ishtar, näytä kyntesi - Karla Efimnova

Ishtar on kiltti mutta sitäkin herkempi. Aavikkoprinsessan pasmat menevät sekaisin kun rutiiniin tulee pieniäkin poikkeuksia, ja vaikka kilttinä tammana se ei lähdekään ryysimään pakoon niin kovasti kyllä pärisee, vahtii ja korskuu. Kun käsittelijä pitää omat energiat rauhallisina tyyntyy Ishtar pian, mutta ihmisen jännittyessä on katastrofi valmis.

Hoitaessa Ishtar on jokseenkin levoton, yksin ollessaan suorastaan hervoton: tamma on todella riippuvainen muista hevosista, ja sen siedättäminen yksinoloon tuntuu todelliselta ikuisuusprojektilta. Seuran kanssa Ishtar steppaa ja kuopii pelkästään malttamattomuuttaan, mutta mitään ikävää hän ei tahdo aiheuttaa: kaikessa herkkyydessään Ishtar on hyvin huomaavainen, ja steppaillessaankin hän koittaa väistää ihmistä mikäli vain ehtii pienen kaksijalkaisen huomaamaan...

Ratsuna Ishtar on paljon helpompi kuin maasta käsin antaa ymmärtää. Se on kevyt ja painoavuille erittäin kuuliainen, mutta ei mikään turha hyppyherne. Jos Ishtar jotain säikähtää, ottaa se pienen sivuloikan tai pyrähdyksen ja jää sitten ihmetellen korskumaan ja tuijottamaan järkytyksen aiheuttajaa. Rauhallisen, tutun luottoratsastajan kanssa säikkymistä ei tule välttämättä lainkaan.

Radalla liian lähelle tunkevat ratsukot hermostuttavat Ishtaria, mutta silloinkin tamma yleensä vain koventaa vauhtiaan eikä esittele mitään ylimääräisiä mooveja.

Ishtarin luonnekuvauksen on kirjoittanut Pölhö

© Pölhö

Sukuselvitys ja jälkeläiset

Azazdan Gyr
mvkko, 158cm
ii. Aberleik
vkko, 160cm
iii. Assur
iie. Rifa
ie. Otulyk
m, 158cm
iei. Iklik
iee. Oshnur
Imi-Ygl
tprt, 153cm
ei. Pohmlan
prt, 155cm
eii. Pigir
eie. Enja
ee. Idola
prt, 156cm
eei. Jan-Jan
eee. Izlimis
Tutustu sukuun tarkemmin

Ishtarin sukuselvitys on vielä vähän vaiheessa...

Idili VEC
ah-ori, s. 25.02.2020
isä, Pazuzu
Serzhant
doninh-ori, s. 11.07.2020
isä, Kovaznyj
Pazyl VEC
ah-tamma, s. 21.02.2021
isä, Pazuzu

Kilpailukalenteri

Näyttelymenestys
26.04.20 Zen: tuom. Elisa EO-sert, EM: Väritys
16.06.20 Hukkapiilo: tuom. Lissu EO-sert
21.06.20 Zen: tuom. Aksu EO-sert
18.07.20 Zen: tuom. Jutta EO-sert

24.07.21 Kurjenpesä: tuom. Lissu KP, EM: Värimaailma

10.11.23 Safiiritiikeri: tuom. Terhi irtoSERT

Arvokilpailut
31.01.24 Stall Haze Field: HeC, KRJ-Cup 4/150

Jaoksen alaiset
LJ, Laukkajaos - tarkastele menestystä

KERJ, Kenttäratsastus - tasolla 2/4
KRJ, Kouluratsastus - 0 sijoitusta
ERJ, Esteratsastus - 0 sijoitusta
Näytä sijoitukset

00.00.00 Paikka: Luokka 0/00
00.00.00 Paikka: Luokka 0/00

Villit kilpailut

Kouluratsastus   0 sijoitusta
00.00.00 Paikka Luokka 0/00
Esteratsastus   0 sijoitusta
00.00.00 Paikka Luokka 0/00

ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by Melissa & Milja