Takaisin hevoslistaukseen

Crane Chrysaor

"Riepu"

Rotu, sukupuoli
suomalainen puoliverinen, ori
Syntymäaika
03.05.2019, 6-vuotias
Rekisterinumero
VH19-031-0174
Väri, säkäkorkeus
mustanruunikko, 166cm
Kasvattaja
Kurjenpesä
Omistaja
Kavalniemi (VRL-14333)
Koulutus
estepainotteinen, taso HeA / 140cm
EV-I (7 + 10 + 3 + 4 + 2 + 7 = 33p.)
KTK-III (17 + 17 + 17 + 15 = 66p.)

Lue Riepun päiväkirjaa 🖤


© kasvattaja
Chrysaor on ollut hyvin simppeli kaveri ensi päivistään lähtien. Utelias ja rohkea, sosiaalinen, sopivasti fiksu mutta putkiaivoinen samaan aikaan. Ruunikko oppi jo varhain kunnioittamaan niin muiden hevosten kuin ihmisten omaa tilaa, eikä ori ole milloinkaan, edes pahimmissa teini-iän kuohuissa, kyseenalaistanut auktoriteetteja tai rajoja.

Hoitotoimenpiteet muuttuivat opettelusta rutiiniksi hyvin vähillä toistoilla; ori ihmetteli aikansa, totesi ”jaa” ja se oli siinä. Chrysaor seistä nököttää nätisti paikoillaan, nostaa jalkansa pyydettäessä, ei kisko päätään ylös suitset tai lääkeruiskun nähdessään, ei sekoa jos jää yksin talliin, ei kauhistele kaivonkansia, suihkepulloja tai mitään muutakaan. Kuljetussuojat olivat ensimmäisillä kerroilla kamalat kapistukset, mutta enää ori ei sano niistäkään mitään (vaikka ottaakin jokusen huvittavan korkean kauhonta-askeleen kuljetussuojat jalassa kävellessään).
Seurallisena hevosena Chrysaor nauttii huomiosta, oli se sitten rapsuttelua, harjaushetki, tai ihan vain pari orille osoitettua sanaa karsinan ohi kävellessä. Erityisesti otsa, korvat sekä harjantyvi ovat oivia rapsuttelupaikkoja, jos haluaa oikein hemmotella ruunikkoa.
Vaikka ori huomioikin muut hevoset ja tervehtii kerran, se jää siihen. Chrysaor keskittyy aina ihmiseen ja siihen, mihin nyt ollaan menossa, eikä edes kiimaisten tammojen ohi käveleminen aiheuta pienintäkään hepulia. (Tämä on nyt sitä putkiaivoisuutta.) Nätisti taluttajansa vierellä kävelevä puoliverinen muistuttaa erehdyttävästi löysää ruunanrupsukkaa; Chrysaor kerää ryhtinsä lähinnä kisapaikoilla, kotona vain, jos lähistöllä on vieraita hevosia.

Ruunikon fiksuus kävi ilmi ratsukoulutuksen aikana; uudet asiat vauhdilla omaksunut nuori hevonen tuntui hyvin nopeasti vanhalta tekijältä. Chrysaorista huomaa, miten se nauttii kehuista ja kiitoksesta; pienetkin kiittävät sanat sekä kevyimmätkin taputukset saavat orin yrittämään vielä vähän enemmän, pyrkimään parempaan tulokseen. Kiltti, nöyrä, todella työteliäs ja yhteistyöhaluinen hevonen, ihmeellisen anteeksiantavainen ratsastajansa virheille, helppo ratsastaa aina vain herkemmäksi.. Chrysaorin kanssa on ilo työskennellä.
Liikkeiltään ori on melko tavanomainen. Sen käynti ja ravi ovat suorat, väljät ja tahdikkaat, kohtalaisen elastiset, eivät kuitenkaan ne ilmavimmat tai näyttävimmät. Niissä on kuitenkin helppo istua. Laukka nousee ruunikon liikkeiden kuninkaaksi; ylämäkeen rakentunut, ilmava, pitkäaskelinen laukka pyörii hyvin, ja siinä on enemmän säätelyvaraa kuin käynnissä ja ravissa. Onneksi Chrysaorin pääasiallinen työaskellaji on laukka! Koulukiemurat sujuvat ihan mallikkaasti sen, mitä helpoimmissa luokissa vaaditaan. Ori tekee aina parhaansa, ei hermostu toistoihin tai ratsastajan mahdollisiin virheisiin, vaan lähtee ihan yhtä mielellään tekemään samaa koulurataa uusiksi jo ties kuinka monennetta kertaa.

Hyppääminen on kuitenkin kaikista hauskinta, mitä Chrysaor keksii. No, vedessä kahlailu, laukkaaminen sekä suoranainen uiminen haastavat esteratoja ihan hyvin. Rohkea, varmajalkainen ja tasapainoinen ruunikko on kapasiteetikas, osaava hyppääjä, sekä ehdottomasti opetusmestariainesta. Tätä hevosta vakaampaa, luotettavampaa kumppania esteradoille saa hakea!
Chrysaor tuntuu löytävän ponnistuspaikat itsekseen, eikä ori kamalasti hämmenny, vaikkei askel aina sopisikaan. Ruunikko pelastaa tilanteen niin hyvin kuin kykenee, vaikkei toki aina vältykään kolisevilta puomeilta. Hypyissään vähän hidas leijuja; tämä kannattaa pitää mielessään, mikäli lähtee hakemaan sijoituksia. Reipas laukka paikkaa onneksi aika hyvin esteillä hidasta leijumista. Muuten orin hypyissä ei ole moittimista; hevonen käyttää kaulaansa ja selkäänsä mallikkaasti, nostaa jalkansa nopsaan ja ylös, ei liioittele tai mene panssari puomeja hipoen yli.

Lastaustilanteet sujuvat aina ongelmitta; hevonen kyytiin ja menoksi. Chrysaor ei ole moksiskaan mistään kuljetusvälineestä, eikä ahdistu yksiään matkustamisesta. Täydellisen helppo matkustaja.
Kisapaikoilla ruunikko liikkuu vähän ryhdikkäämmin ja reippaammilla askelilla kuin kotosalla, vaikkei koskaan edes harkitse turhan kovaäänistä huutelua, saati kevätjuhlaliikkeitä. Kisatunnelma kuitenkin ampaisee suoraan orin korvien väliin, ja pelkästään sillä hyvällä tavalla! Yleisön edessä Chrysaor puhkeaa kukkaan; se rakastaa huomiota ja kiitosta, joten mikä olisikaan parempi paikka kuin kisarata yleisöineen ja aplodeineen? Ruunikossa on myös vähän showmiehen vikaa, joskin tämä tulee parhaiten esille näyttelykehien ravipätkillä.
Hyvähermoinen, kisapäivistä ja työnteosta täysin rinnoin nauttiva Chrysaor ei ole niitä satavarmoja sijoittujia, superlahjakkuuksia, jotka dominoivat tuloslistoja koko uransa ajan. Ori on kuitenkin hyvä ratsu ja kilpakumppani, hevonen, jonka kanssa voi tehdä tosissaan tulosta. Joka tapauksessa kotiin viemisinä on ainakin hyvä mieli; tämän kaverin kanssa huonot päivät ovat äärettömän harvinaisia.

Luonteen on kirjoittanut kasvattaja, kiitos!

Sukuselvitys

i. Thénardier '88
KTK-III
bwp, trn, 165cm
ii. VIR MVA Ch Les Misérables
KTK-II, ERJ-I
bwp, rn, 168cm
iii. GuérisseurEVM
iie. FortunéEVM
ie. Feminist Complaints
KTK-III
bwp, rt, 162cm
iei. Master Of TidesEVM
iee. Seduction MarmaladeEVM
e. Ch Calliope DF
KTK-II, ERJ-II
holst, mkm, 165cm
ei. Rain's Cadenas
KTK-II, ERJ-I
holst, rnkm, 176cm
eii. ProtectorEVM
eie. Tilly BrookeEVM
ee. Primadonna
KTK-III
kwpn, km, 172cm
eei. HambletonianEVM
eee. Bonnie BelEVM
Varsa Syntynyt Toinen vanhempi Omistaja
z-o. Carbon du Rotch Z 22.05.2020 e. Helium du Rotch Z VRL-14712

Kilpailukalenteri

Näyttelyt

00.00.00 Paikka: Luokka, irtoSERT tuom. Tuomari
00.00.00 Paikka: Luokka, irtoSERT tuom. Tuomari

Ratsastuskilpailut

ERJ 0 sijoitusta
00.00.00 Paikka: HeC 0/00
Jaoksettomat 0 sijoitusta
00.00.00 Paikka: HeC 0/00
Riepu kilpailee porrastetuissa esteratsastuskilpailuissa. Ajankohtainen taso on nähtävillä VRL-profiilissa.

Varustekaappi


© Equestrian PRO, Mestyn varuste, Sokka Luxuries ja Oddpixel