Venni

Brynhild Løvetann

VH22-053-0176
norjanvuonohevonen, tamma
punahallakko, 142cm
syntynyt 20.09.2022 6-vuotias
kasvattanut Brynhild
omistaa Vilma Kavalniemi (VRL-14333)
kilpailee yleispainotteisesti, taso HeB / 70cm / Vaativa
lue Vennin päiväkirjaa 💬

KTK-I

VIR MVA Ch (04/2023)

”Ei ole minun murheeni”, tuumii Lesli sulkiessaan korvansa tarhakaverinsa peräänhuutelulta, takanaan alas kolisevilta puomeilta, siirtymistä pyytävältä, tallottuja varpaitaan voivottelevalta hoitajalta.. Leslin kyky ignoorata kaikki itselleen epämieluisa on suorastaan ilmiömäinen. Ei tämä tahallaan ilkeä ole, varpaitaan ei tarvitse varomalla varoa eikä vastassa koskaan ole hampaat irvessä uhitteleva hirviöhevonen. Syytämme valikoivaa kuuloa. Kyllä tämän kanssa pärjää, yleensä varsin mallikkaasti, vaikka toisinaan ne käyttäjän puolelta totaalitukitut korvat turhauttavat useamman instatarinakiroamisen verran.

Mikäli Lesli pudottaa puomin, joku samalla kentällä treenaava hevonen vauhkoontuu säikähdettyään, ratsastaja tipahtaa selästä tai jotain muuta vastaavaa tapahtuu, Lesli pesee kavionsa koko asiasta eikä edes korvaansa lotkauta hämmingin suuntaan. Tämä on niitä hevosia, jotka jatkavat matkaansa ratsastajan pudottua, joskus jopa esterataa; olette varmasti nähneet sen videon, jossa hevonen jatkaa radan esteiden hyppäämistä useamman kerran ratsastajansa tipahdettua? Meidän Leslistä saisi samanlaisen. Tamma ei anna muiden hevosten hermoilujen, puomikosketuksen aiheuttaman jalkojen kolahduksen tai eteensä juoksevan kissan pilata päiväänsä, saati suoritustaan. Kissa kyllä väistää, puomikosketus ei uusiudu kun hyppää vähän isommalla loikalla, eikä muiden hevosten pörhistelyn tarvitse ulottua häneen asti. Vähän sellainen, ihmistyyppi, joka hoitaa tasan oman tonttinsa, muttei yhtään ylimääräistä. Hevoseksi muutettuna.

Lesli kuitenkin on hyvä hevonen, yhteistyökykyinen ennemmin kuin nöyrä, rohkea, varmajalkainen, periksiantamaton. Saman asian moneen kertaan toistaminen ei, ihme kyllä, tammaa turhauta. Luupään vikaa löytyy, sillä Lesli ei väistä; jos joku - kissa, lanta-astia, verryttelyn toimihenkilö - jää alle, se on kyllä ihan oma häpeä eikä Leslin ongelma. Pehmeästä kädestä tamma on erityisen tarkka, kovakätinen ratsastaja saa treenata aivan yksinään, vähintäänkin toisen hevosen kanssa. Sileätyöskentelyssä tamma solahtaa perusasiat osaavien perushevosten kategoriaan, kaikki lahjat löytyvät estepuolelta. Hyvän hyppytekniikan lisäksi tätä hevosta on geenilotossa siunattu melkoisella kapasiteetilla, eikä esteälyäkään puutu. Lesli tekeekin vähän turhan mielellään itsenäisiä päätöksiä ponnistuspaikan sekä laukan tahdin suhteen, mutta kuuntelee kyllä ratsastajaakin. Vinot linjat, lyhyet lähestymiset, erikoiset johteet tai mikään muukaan ei haittaa, Leslillä on kykyä, älyä, rohkeutta sekä halua suoriutua kaikesta eteen osuvasta. Myös kilparadalla, oikeastaan etenkin kilparadalla; kisapaikkojen tunnelma, jännitys ennen lähtömerkkiä, pieni adrenaliinipiikki.. Lesli ihan syttyy kilpailuissa, kenellekään ei jää epäselväksi, etteikö suoritusvuorossa olisi kilpailun päälle ymmärtävä hevonen.

Käsiteltäessä Lesli on aika mutkaton hevonen. Se vain ei reagoi, mikäli sattuu vahingossa pudottamaan loimet karsinan ovesta tai kaatamaan melassiastian pesukarsinan nurkasta. Eikä mokoma meinaa reagoida silloinkaan, kun talloo jonkun varpaat; juurihan hän sai jalkansa alas, ei sitä nyt heti nosteta! Huumorintajuttomalta tiukkapipolta vaikuttava Lesli käyttäytyy noin muuten asiallisesti, se kyllä nostaa ne jalkansa, siirtyy, avaa suunsa, tekee kaiken muunkin siltä pyydetyn, jos ei heti niin tarpeeksi tosissaan ärähtämällä. Mikään hoitotoimenpide ei ärsytä eikä hirvitä, klippaus on yhtä arkista kuin harjaaminen, kaivo on kaivo eikä piraja-allas.. Pohjimmiltaan Lesli on todella fiksu, järkevä tamma, jonka luupäisyys tulee välillä vähän tielle. Kuten silloin, kun sen pitäisi kävellä rekan sijasta traileriin. Hän ei matkusta trailerissa, paitsi jos ihan väkipakolla liinoilla kiskotaan. Mikäli Lesli saa päättää, niin rekka, kiitos. Trailerissa tamma ihan varmasti kuopii, tämä silakkapurkki kun ei sovi hänen arvolleen sitten ollenkaan!

© Lissu T.

© scirlin

Sukuselvitys ja jälkeläiset

Brynhild Føniks
KV-II
hhkko, 146cm
ii. Brynhild Fafnir
hhkko, 144cm
iii. Fjeldprins
iie. Briefa SWE
ie. Brynhild Vannlilje
rnhkko, 143cm
iei. Vatnajökull
VVJ-III, KRJ-II
iee. Sjøbrisen
VVJ-II, KRJ-I, YLA2
Brynhild Lakris
KV-III, VVJ-II
hhkko, 138cm
ei. Snorre Ree
rnhkko, 146cm
eii. Snøstorm
eie. Valhall Eleanor
ee. Brynhild Lene
hhkko, 136cm
eei. Drømfare
eee. Linda
VVJ-I, KRJ-I
Sukua virtuaalimaailmassa 3 polvea
Varsa
vuonohevonen, sukupuoli, s. 00.00.0000
isä, Nimi
Varsa
vuonohevonen, sukupuoli, s. 00.00.0000
isä, Nimi

Kilpailukalenteri

Näyttelymenestys

25.01.23 Adina: tuom. Jannica MVA-SERT
31.01.23 Adina: tuom. Lissu T. MVA-SERT
30.03.23 Liljegård: tuom. Jannica MVA-SERT

31.01.23 Adina: tuom. Dee SW1

KRJ, Kouluratsastus - tasolla 5/4
VVJ, Valjakkoajo - tasolla 5/7
Tarkista ajankohtainen kilpailutilanne VH-profiilista

VVJ, Valjakkoajo - 1 sijoitus
Näytä sijoitukset

26.03.23 Keilakunkku, finaali: Vaativa (kestävyys) 4/30
00.00.00 Paikka: Luokka 0/00

Villit kilpailut

Kouluratsastus   0 sijoitusta
00.00.00 Paikka Luokka 0/00
Esteratsastus   0 sijoitusta
00.00.00 Paikka Luokka 0/00

ulkoasu © Heidi / Pilvimarja 2022