Esittely

Turun saaristossa sijaitsevan hevostilan oltiin ajateltu jo nähneen parhaat päivänsä ennen kuin nykyinen omistajapari päätti tarttua remonttivehkeisiin ja pistää tilan uuteen uskoon. Moni ei tosin olisi uskonut, että pystyyn lahonneesta puukopperosta olisi saatu vielä edustuskelpoinen hevostila. Selina Liljegårdilla poltteli kuitenkin rakkaan tädin perintörahat taskussaan. Kaipa sitä surusta sekaisin ollessaan tulee tehtyä harkitsemattomiakin päätöksiä - siinä ei nimittäin kauaa nokka tuhissut, kun Selina päätti kerätä kamppeensa kasaan ja muuttaa Espoosta Turkuun aviomiehensä kera. Vaikka tilan purkaminen perustuksia myöten ja sitä kautta uudelleen rakentaminen tuntui toisinaan ihan toivottomalta (erityisesti Eliaksen mielestä), niin siitä kuitenkin selvittiin. Osan ajasta parin täytyi asua vuokrayksiössä Turun keskustassa, sillä kotitalokin kaipasi kipeästi uutta ilmettä. Vihdoin kuitenkin kesäkuussa 2019 Eliaskin alkoi uskoa, että tila ei ollut pelkkä hutiostos, kun aviopari pääsi muuttamaan vihdoin uuteen kotiin.

Tiluksien tyyliä voisi luonnehtia jotakuinkin kartanomaiseksi. Valkoiseksi maalattuja rakennuksia korostavat tummat ovet ja ikkunat, joiden kokonaisuutta täydentävät hillityt kukka-asetelmat. Mukavan kokoisen tallin lisäksi pihapiiriin sisältyy maneesi, kaksi ratsastuskenttää, pyöröaitaus ja varastorakennus. Ponit pyritään tarhaamaan ympäri vuoden nurmipohjaisissa, suurissa tarhoissa. Vaihtoehtoja kuitenkin on, sillä tilalta löytyy myös hiekkapohjaisia tarhoja sekä metsätarhoja.

Maasto on monipuolista ja vaihtelevaa tyypilliseen suomalaiseen tapaan - on sekä nousua että laskua, mutta myös tasaisempaa maastoa. Liljegård sijaitsee toki ruotsinkielisellä rannikkoalueella, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö metsää löytyisi aina silmänkantamattomiin. Pelkkää rantamaisemaa ympäristö ei siis ole, vaan metsään pääsee treenaamaan ihan tavoitteellisestikin ponien kanssa. Kesäiltana maastoreissun jälkeen on myös mukava poiketa parin kilometrin päähän rantasaunalle ja pistää ponit siksi aikaa laitumelle, kun itse käy rentoutumassa löylyssä ja vilvoittelemassa rantavedessä.

Henkilökunta

Selina Liljegård

Vaaleahiuksinen Selina on luonteeltaan itsevarma ja temperamenttinen. Nuori nainen antaakin usein tahtomattaan itsestään vähän kylmän kuvan vieraille, vaikka sisimmässään Selina onkin hyvin empaattinen ja lämmin. Ei ole hetkeä tai tilannetta, jolloin Selina ei haluaisi olla avuksi tai kuunnella toisten murheita. Selinaan kuitenkin täytyy tutustua vähän syvemmin saadakseen naisen avautumaan omista ongelmistaan.

Hevosten kanssa toimiessaan Selinalla on pitkät hermot ja määrätietoiset otteet. Tämä on kilpaillut isoissakin luokissa pääasiassa kenttä- ja kouluratsastuksessa. Nuorempana Selinan hevosharrastus pohjautuikin vahvasti kilpailemiseen ja valmentautumiseen. Naisen oma kilpahevonen kuitenkin jouduttiin lopettamaan äkillisen sairastumisen vuoksi ja siitä seurasi useamman vuoden lama kisaamisen osalta. Siinä samalla Selina kuitenkin tutustui ystävänsä kautta valjakkoajoon. Olihan sitä joskus ennenkin tullut ajettua poneilla ja suomenhevosilla, mutta silti valjakkoajo oli yllättävän mukavaa ja ponit söpöjä. Ja lopulta tämä elämäntapa veikin naisen mennessään.

Elias Liljegård

"Hei po dei" ja "heissan vaan" - siinä oli Eliaksen ruotsinkielen osaaminen, kun hän tapasi Selinan. Sitä ennen nuorelle miehelle ei olisi tullut mieleenkään, että hän päätyisi joskus vielä menemään naimisiin ruotsia äidinkielenään puhuvan naisen kanssa.

Elias on luonteeltaan hyvin huumorintajuinen, jopa sarkastiseksi kuvattava persoona. Aina rasittavuuteen saakka mies jaksaa vitsailla ja virnuilla, mutta tosipaikan tullen hän osaa ottaa kuitenkin asioita vakavastikin. Lisäksi mies on hyvin tuttavallinen ja sosiaalinen ihminen, jota on helppo lähestyä.

Nuoruudessaan Elias on ollut paljon tekemisissä ravihevosten kanssa, mutta tämä on kilpaillut myös esteratsastuksessa aina ulkomailla saakka Hollannissa työskenneltyään. Aiemmin hevoset ovat olleet lähinnä puoliverisiä, mutta Selinan ansiosta (tai Eliaksen sanoin - takia) tämä kuitenkin tutustui kovapäisiin shetlanninponeihinkin. Aluksi tämän suhtautuminen poneihin oli melko skeptistä, mutta vaikkei hän sitä aina itse myönnäkään, niin pienet karvaiset ponit ovat onnistuneet valloittamaan myös Eliaksen sydämen.

Audra Kronvall

Audra on Selinan lapsuudenystävä, jolla on pitkä historia ponien ja valjakkoajon osalta. Siksipä Audra työskenteleekin Liljegårdissa vakituisesti auttaen ponien kasvattamisessa, koulutuksessa ja ajossa. Tummilla piirteillä varustettu nainen on luonteeltaan hyvin lempeä ja ystävällinen, mutta myös menevä ja sosiaalinen - sellainen kaikkien kaveri, jonka kanssa myös asiakkaat lähes poikkeuksetta tulevat toimeen. Ystävien seurassa rääväsuu, asiakkaiden seurassa hillitsee itsensä.

Audra on aina ollut ponien ystävä, vaikka onkin satunnaisesti kilpaillut hevosillakin. Valjakkoajoon nainen tutustui jo ala-asteikäisenä, jolloin hän ihastui lajiin, vaikka onkin siinä sivussa ollut aina myös kouluratsastuksen ystävä. Audra on taitava käsittelemään vähän hankalampiakin poneja kylmähermoisuutensa ansiosta, jonka vuoksi niin Selinalla kuin Eliaksellakin on tapana tyrkätä tälle ponin riimunnaru käteen silloin, kun itseltä palaa pinna totaalisesti.

Webdesign © Cery 2019
Kuvat © You Know
Kaikki muu materiaali © VRL-14333

 

Tämä on virtuaalitalli ja jokainen tallin hevonen on virtuaalihevonen

 

Anna äänesi Virtuaalisen Ratsastajainliiton tallilistalla!