Fellbury Hula Hoop

 

Shetlanninponi, tamma
Syntynyt 10.07.2019 (3-vuotias)
Rekisterinumero VH19-017-0422
Ruunikko, 100cm
Kasvattaja Fellbury Stud
Omistaja Liljegård (VRL-14333)

Valjakkopainotus: taso Noviisi
Kilpailee porrastetuissa

20.09.2019 KTK-III (17 + 18 + 15 + 16 = 66p.)

Aina toisinaan epäilen, että minua on huiputettu ponimarkkinoilla ja olen ostanut ponin sijaan koiran. Halin käytös muistuttaa nimittäin erehdyttävästi hellyyttävä sylikoiraa ponin valeasussa. Se on aina ensimmäisenä vastassa tuntemattomiakin ihmisiä tarhan portilla ja karsinassa ei koskaan ole ensimmäisenä peräpää vastassa. Hali ottaa myös mielellään vastaan paijaukset ja rapsutukset tilanteessa kuin tilanteessa. Hoitotoimenpiteet sujuvatkin tavallisesti varsin näppärästi, eikä paikallaan seisoskelu tunnu haittaavan Halia ollenkaan. Kengittäjästä tai eläinlääkäristä tamma ei sano juuta eikä jaata ja onkin sen ansiosta helppo käsitellä. Ruokahalu on hyvä, mutta siitä huolimatta niin on myös tallitavatkin. Halilla ei siis ole tapana meluta ruoka-aikaan tallissa.

Maastakäsin tamma on tosiaankin kuin koira talutushihnan päässä - seuraa reippaasti taluttajaansa, vaikka ympäristö saattaakin joskus kiinnostaa ihan mielettömästi. Halin saa kuitenkin helposti takaisin vierelle, kunhan sitä muistuttaa siitä mitä oltiinkaan tekemässä. Ruunikko on suhteellisen helppo lastata traileriin, vaikka pitkien matkojen matkustaminen ei kuulukaan sen lempipuuhiin. Uudet paikat ovat aina vähän jännittäviä ja Hali suhtautuukin niihin uteliaasti.

Ajaessa puolestaan Halin sisäinen kultainennoutaja herää - hyvin miellyttämishaluinen ja energinen, mutta ehkä kuitenkin vähän sählä. Tarkkuutta vaativat tehtävät sujuvatkin usein vähän puoliteholla, sillä Hali ei oikein osaa arvostaa sellaista rauhallista nyhväämistä. Tamman mielestä hauskinta onkin vaan juosta kovaa. Ruunikko oppii myös ennakoimaan melko nopeasti tulevia apuja, mikäli samaa tehtävää toistetaan useita kertoja peräkkäin. Tästä syystä kannattaakin keksiä Halille koko ajan jotain pientä aivojumppaa ja pitää treenin sisältö vaihtelevana. Tammalla on kuitenkin varsin kivat ja lennokkaat liikkeet pikkuponiksi. Sen saa helposti pienellä työstöllä kivaan muotoonkin ja Hali jaksaa kantaakin itsensä ryhdikkäästi.

i. VIR MVA Ch Valyrian Ferrero
KTK-I
m, 94cm
ii. Ferdi v.d. Belhoeve
m, 94cm
iii. Titano v.d. Berkenzichtevm
iie. Veerle Oliveevm
ie. Aywick Apple Pie
KTK-III
m, 90cm
iei. Balsdean Amadeusevm
iee. Aywick All Goodevm
e. Hollymoss Gemini
KTK-II
prt, 100cm
ei. Talvisydämen De-Void
rt mush, 102cm
eii. Talvisydämen Magic Bulletevm
eie. Smerups More Bad Than Goodevm
ee. Opaque of Wulfhall
prt, 99cm
eei. Agron van de Vossenkampevm
eee. Jaffa of Wulfhallevm
Varsa Syntynyt Toinen vanhempi Omistaja
o/t. Nimi 00.00.0000 i/e. Nimi Omistaja

Valjakkoajossa 1872.09 ominaisuuspistettä, tasolla 5/3

Kuuliaisuus ja luonne 800.96
Tarkkuus ja ketteryys 1071.13

Näyttelyt

00.00.00 Paikka: Luokka 0/00

Muut kilpailut

00.00.00 Paikka: Luokka 0/00

1. jotainkuuta 2019: Otsikko, kirjoittajana omistaja


Webdesign © Cery 2019, VRL-00816
Kuvat © You Know
Kaikki muu materiaali © VRL-14333

 

Tämä on virtuaalitalli ja jokainen tallin hevonen on virtuaalihevonen

 

Anna äänesi Virtuaalisen Ratsastajainliiton tallilistalla!