Wyat Blue Bayou

 

Shetlanninponi, ori
Syntynyt 15.05.2019 (4-vuotias)
Rekisterinumero VH19-017-0421
Kulomusta, 94cm
Kasvattaja Wyat Shetlands
Omistaja Liljegård (VRL-14333)

Valjakkopainotus: taso Noviisi
Kilpailee porrastetuissa

20.09.2019 KTK-III (17 + 17 + 16 + 17 = 67p.)

Pablosta on kasvanut emänsä pidättäytyvästä luonteesta huolimatta hyvin hellyydenkipeä ori, joka ei saa tarpeekseen rapsutuksista ja silityksistä. Tummaverikkö tulee muutenkin toimeen ihan kaikenlaisten persoonien kanssa - oli kyse sitten muista nelijalkaisista tai ihmisistä. Kääntöpuolena Pablo ei viihdy kovin hyvin yksinään, jonka vuoksi sillä kannattaa olla tarhassa ja matkustaessa aina joku kaverina. Orin jäädessä yksin ulos, se kannattaakin ottaa ennemmin sisälle kuin jättää huutelemaan sydäntä särkevästi muiden perään. Hoitaessa Pablo on joko rauhallinen tai vähän häslä päivästä riippuen. Ori antaa kyllä käsitellä itseään reippaasti päästä kavioihin, vaikkei pidäkään hirveästi jalkojen käsitellystä. Pablo on kuitenkin toisinaan vähän levoton, eikä malttaisi millään seistä pitkiä aikoja paikallaan - ainakaan silloin, jos se ei saa ylimääräisiä rapsutuksia harjaamisen lomassa.

Taluttaessa Pablo kävelee reippaasti vierellä, eikä sillä ole tapana sinkoilla edestakaisin. Ori on myös suhteellisen helppo matkustuskaveri, mutta pitkiä matkoja Pablo ei mielellään vietä yksinään. Siksi sillä onkin tällöin hyvä olla kaveri mukana trailerissa. Kisapaikalla Pablo puolestaan on usein aluksi hieman levoton ja jännittynyt, mutta käyttäytyy siitä huolimatta fiksusti tilanteessa kuin tilanteessa. Työskentelemään päästessään poni kuitenkin alkaa rentoutua pikkuhiljaa.

Pablolla on pieneksi poniksi oikein hienot liikkeet. Orilla on hyvä kokoamiaskyky ja se liikkuu ryhdikkäästi vaunujen edessä. Pablo on parhaimmillaan osaavan ohjastajan kanssa, joka osaa tarjota tarpeeksi hellät ohjasavut ja vakaan käden. Oria voikin ajaa ihan pienin avuin ja pienellä työstöllä Pablo pyöristyy melko helposti oikein hienoon muotoon. Tummanpuhuva poni liikkuu kivasti omalla moottorilla, eikä vaadi alkuverryttelyissäkään jatkuvaa hoputusta. Vaikka poni taipuukin oikein näppärästi vähän haastavampiinkin liikkeisiin, niin se alkaa melko helposti ennakoimaan tulevaa. Siksi samaa tehtävää ei kannatakaan jäädä junnaamaan turhan pitkäksi aikaa, vaan keksiä ponille koko ajan jotain pientä purtavaa pitämään mielen virkeänä.


© Suomen Hippos / Pirje Fager-Pintilä
i. Ch Mooncloud's Pancho
KTK-III
trn, 93cm
ii. Somerset Pendragon
rnhkko, 83cm
iii. Somerset Papievm
iie. Bubblelouisaevm
ie. Cocopops
hprn, 103cm
iei. Finnigan evm
iee. Cocoluxevm
e. Ch Valyrian Bluënette
KTK-II
m, 98cm
ei. Charly v.d. Bergdijk
mrn, 95cm
eii. Compton v.d. Stilbergevm
eie. Lillefrost Cherieevm
ee. Ch Valyrian Bluebell
KTK-II
m, 100cm
eei. Bregor of Wulfhallevm
eee. Valyrian Honeyberryevm
Varsa Syntynyt Toinen vanhempi Omistaja
o/t. Nimi 00.00.0000 i/e. Nimi Omistaja

Valjakkoajossa 1909.91 ominaisuuspistettä, tasolla 5/3

Kuuliaisuus ja luonne 860.08
Tarkkuus ja ketteryys 1049.83

Näyttelyt

00.00.00 Paikka: Luokka 0/00

Muut kilpailut

00.00.00 Paikka: Luokka 0/00

1. jotainkuuta 2019: Otsikko, kirjoittajana omistaja


Webdesign © Cery 2019, VRL-00816
Kuvat © You Know
Kaikki muu materiaali © VRL-14333

 

Tämä on virtuaalitalli ja jokainen tallin hevonen on virtuaalihevonen

 

Anna äänesi Virtuaalisen Ratsastajainliiton tallilistalla!