Kaihovaara

Kansallishevosia tiettömän taipaleen takana

Kaikki ei mene aina suunnitelmien mukaan - ei myöskään tämän tilan tarina. Julia Kaihovaara ei ollut koskaan edes ajatellut ostavansa ihan oikean hevostilan - saati sitten täyttävänsä sen suomenhevosilla. Siitä huolimatta ylelliseen kaupunkielämään tottunut nainen päätyi puolivahingossa vannoutuneeksi suomenhevoskasvattajaksi monen mutkan kautta. Julian isä oli nimittäin voittanut lotossa sievoisen summan rahaa ja mihinpä muuhunkaan hän olisi voittorahansa käyttänyt kuin tyttärensä syntymäpäivälahjaan, eli hevostalliin. Sitähän Julia oli pyytänyt. Tosin melkein kaksikymmentä vuotta sitten.

Lopulta tuolle pahaiselle maalaiskartanolle löytyi Julian sydämestä korvaamaton paikka, vaikka tallin sijainti ei naiselle ihanteellisin ollutkaan. Tätä nykyä Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Kaihovaara koostuukin toinen toistaan suuremmista persoonista niin hevosten, kuin kaksilahkeistenkin puolesta.

Ja kuten mainittu, Kaihovaaran tärkein toimintamuoto on suomenhevosten kasvatus ja jalostus. Tavoitteena on tuoda virtuaalimaailmaan uudenkarheita, laadukkaita kenttä- ja yleishevosista koostuvia linjoja. Kasvatuksen ohella tilalla järjestetään aina silloin tällöin myös erilaisia tapahtumia, mikä tarkoittaa meillä päin pääasiassa kenttäratsastuksen eri osa-alueiden kilpailuita.

- Julia & Emil Kaihovaara
VRL-14333